Navn: Thomas Johnsen 

Utdanning: Økonomi og administrasjon på UiT og Eiendomsforvaltning på NEAK

Selskap: Refa Brygge AS

Stilling: Daglig leder

Alder:    27

 1. Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Jeg starter som oftest med få en oversikt over hvilke rutiner og arbeidsoppgaver som skal utføres i løpet av dagen. Så setter jeg som regel i gang med kontorarbeidet først. Dette tar noen dager hele arbeidsdagen, mens andre kan man bli ferdig på formiddagen. Dersom jeg ikke har møter når kontorarbeidet er ferdig så bruker jeg tiden å få kontroll over pågående prosjekt som renoveringer eller andre ting som må følges opp. Store deler av dagen går også ut på å forsikre meg at alt på bygget er slik som det skal være. Her må man ut av kontoret og faktisk være til stede på bygget for å få oversikt.

 

 1. Hvordan har COVID-19 påvirket arbeidshverdagen din?

I starten når COVID-19 kom var det veldig mye jobb fordi man ikke visste hvordan utfallet ville bli med tanke på våre leietakere. På sikt er den største forandringen at vi nå har veldig stort fokus på smittevern og at møter nå i stor grad skjer via Teams. I tillegg har det ført til at man setter enda mer pris på Finnsnes og Nord Norge i og med at det har vært mindre restriksjonene her.

 

  1. Hvordan vil trender som det grønne skiftet og digitalisering påvirke ditt arbeid i fremtiden?

   I mitt arbeid er det veldig mye informasjon og dokumenter man skal ha oversikt over. Derfor har digitalisering vært noe jeg har hatt stort fokus på siden jeg startet i jobben. Det gjør at jeg klarer få bedre oversikt på driften av bygget og den økonomiske delen av jobben. I fremtiden tror jeg man blir å få systemer som gjør at det blir lettere velge den løsningen som er mest ressursproduktiv til enhver tid.

   

  Det grønne skiftet har gjort så man tenker enda lengre frem i tid når man skal utvikle eiendom. Både med tanke på klimautslipp, hvilke leietakere man ønsker å samarbeide med og hva vi mener vi kan tilby de i fremtiden. COVID-19 har gjort så møter digitaliseres og man blir derfor vant til å ikke reise så mye. Jeg trur at dette er noe vi også blir å fortsette med i fremtiden.

  Av:

  Stephen Alexandre, Tromsø Næringseiendomsforening  for Unge.